Jarný výpredaj s perfektnými zľavami 😍 Akcia trvá iba do 21.04.2024!

Trend 2022: maximalizmus a tapety

Dlhé roky bol v móde minimalizmus, jednoduchosť, neutrálne tóny a harmónia. Tento trend sa postupne mení a interiérový dizajn roku 2022 je plný farieb, výrazných tvarov a doplnkov. Viac je viac. Tapety sú jednoduché riešenie, ako môžete do svojho interiéru priniesť maximalizmus bez veľkej rekonštrukcie.

 

Čo predstavuje maximalizmus v interiéri?

Keď sa povie maximalizmus, mnoho ľudí si predstaví barokové vzory. Tento smer interiérového dizajnu predstavuje oveľa viac možností a my si myslíme, že sa v ňom nájde každý.

Maximalizmus sa vyznačuje kombináciou rôznych štýlov, popových aj historických prvkov, pestrofarebných akcentov a veselých doplnkov. Ak chcete do svojho bývania priniesť trochu maximalizmu, nebojte sa experimentovať, kombinovať rôzne vzory, materiály a farby. Možno to znie trochu chaoticky, no maximalizmus vytvára veselé a útulné prostredie.

 

Fototapeta tropické listy

 

Nudné steny zmení tapeta

Dlhé roky bola trendom škandinávska estetika a minimalizmus. Preto sa zo stien postupne vytratili farby. Holé steny však často vytvárajú sterilnú atmosféru, zatiaľ čo obrazy, farby a fototapety vdychujú miestnosti život. Jasné odtiene, farebné vzory a eklektické kontrasty dodajú miestnosti pozitívnu energiu.

Aby ste vrátili svojim stenám veselosť, nemusíte riešiť veľkú rekonštrukciu a maľovanie - vyrieši to za vás tapeta. V našej ponuke nájdete množstvo tapiet a ich motívy určite prevyšujú vašu predstavivosť. Či už máte chuť na abstraktné geometrické tvary, pop art, motivačné nápisy, prírodné motívy, alebo krásne miesta, vyberie si naozaj každý.

 

5 dielny obraz s ružou

 

Vaše steny pomôže oživiť aj dekoratívne zrkadlo alebo obraz

Najmä v malej miestnosti môže veľmi dobre fungovať okrúhle zrkadlo s výrazným rámom alebo nadrozmerné zrkadlo. Obe dokážu opticky zväčšiť priestor a zároveň pôsobia ako zaujímavá dekorácia.

Keď sa bavíme o maximalizme, nemôžeme vynechať obrazy na stenu. Umenie na stenách je neoddeliteľnou súčasťou tohto trendu. Odporúčame vám kombinovať obrazy rôznych veľkostí a farieb. Vytvoríte tak zaujímavú estetiku, ktorá obohatí miestnosť.

Nie každý si však trúfne na kombinovanie obrazov či iných dekorácií v priestore. Dodať do svojho interiéru trochu maximalizmu zvládnete aj jednoduchšie. Dekoratívne fototapety na stenu sú perfektným riešením pre veľké aj malé priestory. Oživia stenu v každej miestnosti. Či už hľadáte veselé vzory do detskej izby, alebo príjemné farby do obývačky, v našej ponuke si určite vyberiete.

Zdroj fotografií: Gario.sk