Jarný výpredaj s perfektnými zľavami 😍 Akcia trvá iba do 21.04.2024!

Aký obraz sa hodí k vám domov

Obraz na stene je ako čerešnička na torte pri dekorovaní interiéru. Dokáže dodať atmosféru a prepojí celú miestnosť. Vybrať vhodný obraz môže byť náročná úloha. Pravidlá pre výber obrazu neexistujú, no ak sa neviete rozhodnúť, môže vám pomôcť náš sprievodca.

 

Obraz na stenu vyberajte podľa:

  • veľkosti obrazu,
  • štýlu u vás doma,
  • farby,
  • pocitu.

 

Vhodná veľkosť obrazu

Dôležitá vec, ktorú treba mať pri výbere obrazu na pamäti, je veľkosť samotného diela a zároveň aj veľkosť priestoru, ktorý máte na zavesenie obrazu k dispozícii. Pred nákupom si teda premyslite umiestnenie obrazu, pretože to bude mať vplyv na veľkosť, ktorú hľadáte.

Pokiaľ ide o veľkosť obrazu, snažte sa vyplniť približne dve tretiny až tri štvrtiny dostupného priestoru na stene. Ak chcete zavesiť obraz nad kus nábytku, ako napríklad rohový gauč, posteľ alebo komodu, nájdite dielo o dve tretiny až tri štvrtiny menšie ako váš nábytok.

Gario tip: Nemusíte kúpiť jeden veľký obraz, ktorý vyplní vhodné miesto. Zaujímavé riešenie môže byť aj zoskupenie alebo koláž viacerých plagátov v ráme rôznych veľkostí.

 

6 dielny abstraktný obraz v ráme

 

Aký je štýl vášho bývania?

Nechajte štýl vášho domova rozhodnúť o obraze, ktorý si vyberiete. Moderné domácnosti môžu zaujať čiernobiele obrazy alebo citáty, zatiaľ čo na chatu si vyberte obrazy s motívom prírody od abstraktných výtlačkov po upokojujúce fotografie prírody alebo minimalistické, neutrálne obrazy. V našej ponuke nájdete obraz, ktorý vystihne váš domov. Pokiaľ ste milovníci zvierat a máte aj nejakého psíka doma, napríklad mopslík, maltézský psík alebo čivava, môžete si kúpiť obraz so zvieracím motívom.

 

Farebná škála je tiež dôležitá pri výbere obrazu

Ďalšou taktikou na výber nástenného obrazu je nájsť obraz, ktorý sa hodí k farebnej schéme vášho domova. Vyberte si jednu alebo dve farby, ktoré sa už v miestnosti nachádzajú, a nechajte sa nimi viesť pri výbere.

 

1 dielny obraz s lesom

 

Obraz by vás mal osloviť na prvý pohľad

To boli všetko praktické veci. Naša rada na záver znie: vyberte si obraz, ktorý sa vám páči! Obraz na stene by mal vo vás už na prvý pohľad vyvolať pozitívnu reakciu a malo by to tak byť vždy, keď sa na obraz u seba doma pozriete.

Vyberte si obraz z našej ponuky ešte dnes. Určite tu nájdete kúsok, ktorý sa vám bude páčiť.

Zdroj fotografií: Gario.sk