Jarný výpredaj s perfektnými zľavami 😍 Akcia trvá iba do 21.04.2024!

Paraván - viac než len praktický kus nábytku

Ak nazriete do niektorých domácností, určite natrafíte na nejaký druh paravánu. Paraván je jednoduchý kus nábytku, ktorý dokáže výrazne ovplyvniť funkčnosť a vzhľad miestnosti. Okrem toho má aj mnoho iných výhod, ktoré ľudia možno ešte nevedia. V tomto článku sa pozrieme na to, ako môžete paraván využiť v rôznych situáciách a ako môže ovplyvniť vašu domácnosť.

 

Paraván ako vynikajúci dekoračný prvok

Možno ste si všimli, že paraván je momentálne častejšie využívaný ako dekoračný prvok v miestnostiach. Môže byť naozaj štýlovým doplnkom, ktorý rovnako ako napríklad obraz alebo tapeta na stenu, dokáže okamžite zmeniť atmosféru v miestnosti. S dostatočne vkusným dizajnom môže byť paraván nielen praktický, ale aj veľmi dekoratívny. Sú k dispozícii v rôznych štýloch, ako napríklad retro paravány, paravány s kvetmi, moderné paravány, minimalistické, ale aj tradičné, rustikálne či netradičné korkové paravány. Týmto spôsobom sa paraván dokáže prispôsobiť ľubovoľnému dizajnu miestnosti a dodať jej osobitný charakter.

 

Retro paraván s kvetmi

 

Paraván ako multifunkčný nábytok

Okrem dekoratívneho zámeru, môže paraván slúžiť aj ako praktický kúsok nábytku. Paraván môže oddeliť priestor, čím dosiahneme zvýšenie súkromia v miestnosti. Napríklad môže oddeliť časť spálne od pracovného kútika alebo môže slúžiť na rozdelenie ľubovoľného priestoru na jednotlivé oddelené zóny. V niektorých prípadoch môže paraván dokonca slúžiť ako polica na knihy alebo na iné dekorácie.

 

Paraván ako ochranný prvok

V miestnostiach, kde je potrebné chrániť určité časti pred slnečným žiarením alebo vetrom, môže byť paraván skvelým pomocníkom. Môže slúžiť ako ochrana pred prudkým vetrom alebo slnečným žiarením na balkóne, prípadne na terase. Týmto spôsobom môže paraván aj v horších podmienkach zaistiť pohodlné prostredie, a to bez toho, aby sa muselo hľadať trvalé riešenie.

 

Paraván s kvetmi

 

Paraván ako synonymum mobility

Ďalšou výhodou paravánu je jeho vysoká mobilita. Vďaka tomu, že je paraván relatívne ľahký a skladný, môže byť bez väčších problémov presúvaný z miestnosti do miestnosti alebo vonku. To zabezpečuje vysokú flexibilitu v prípade zmeny jeho umiestnenia alebo v prípade potreby ochrany vonkajšieho priestoru pred slnkom a vetrom.

 

Paraván ako priestor na ukladanie

V určitých prípadoch môže paraván slúžiť aj ako priestor na ukladanie. Niektoré paravány majú priehradky alebo policové systémy, ktoré umožňujú skladovanie rôznych predmetov, ako sú napríklad hračky a knihy. Fungujú aj ako šatníkové priestory, kde si môžete uskladniť napríklad spodné prádlo, alebo zavesiť kabát. Tento druh paravánu je ideálny pre menšie byty alebo miestnosti, kde je málo úložného priestoru.

 

Paraván ako ekonomické riešenie

Paraván môže byť skvelým ekonomickým riešením pre tých, ktorí hľadajú spôsob, ako pomerne rýchlo zmeniť vzhľad miestnosti bez investície do nového nábytku alebo do väčšej bytovej prerábky. Môže okamžite zmeniť vzhľad miestnosti a poskytnúť nový charakter a štýl bez toho, aby ste museli investovať kopu peňazí.

 

Retro paraván s mapou

 

Záver

Paraván môže byť vynikajúcim doplnkom do každej domácnosti, ktorý môže slúžiť ako dekoračný prvok, multifunkčný kus nábytku, ochrana pred poveternostnými vplyvmi a takisto ako úložný priestor. Existuje veľa rôznych dizajnov a štýlov paravánov, ktoré sa môžu prispôsobiť akémukoľvek interiéru, a preto určite nebude problém nájsť ten správny paraván, ktorý dokáže splniť vaše požiadavky. Nebojte sa experimentovať a objavte, aký dopad môže mať tento jednoduchý kus nábytku na vašu domácnosť.

Zdroj fotografií: Gario.sk