Jarný výpredaj s perfektnými zľavami 😍 Akcia trvá iba do 21.04.2024!

5 jednoduchých spôsobov ako zavesiť obraz na stenu

Ak chcete vylepšiť vzhľad vášho domova alebo kancelárie, neváhajte a zaveste si moderný obraz na stenu. Existuje niekoľko praktických spôsobov, ako zavesiť obraz na stenu a v tomto článku sa pozrieme na niektoré z nich.

 

1. Použitie zúbkovaných háčikov

Klasické zúbkované háčiky sú najjednoduchší spôsob, ako zavesiť obraz na stenu. Jednoducho ich stačí upevniť na zadnú stranu obrazu a zavesiť na nejaký klinec alebo šróbik na stene. Existujú rôzne typy a veľkosti zúbkovaných háčikov, takže určite nájdete ten správny aj pre vašu veľkosť obrazu. Tento spôsob je vhodný ako pre malé, tak aj pre stredné obrazy a veľké obrazy.

 

Zúbkované háčiky na obraz

 

2. Použitie drevených lát

Drevené laty sú ďalší spôsob, ako zavesiť obraz na stenu. Pomocou nich môžete zavesiť ťažké alebo veľké obrazy. Laty by mali byť rovnako dlhé ako samotný obraz a mali by byť upevnené na zadnú stranu. Potom môžete obraz zavesiť na háčiky, klince alebo šróbiky na stene.

 

3. Použitie závesov a lán

Závesy a laná sú tiež veľmi populárne spôsoby, ako zavesiť obraz na stenu. Upevňujú sa na zadnú stranu obrazu, ktorý sa potom zavesí na háčiky na stene. Tento spôsob sa najčastejšie používa na veľké obrazy alebo mapy.

 

Špagáty a laná na obraz

 

4. Použitie samolepiacich háčikov

Samolepiace háčiky sú ideálne pre tých, ktorí nechcú robiť diery do stien. Stačí ich jednoducho nalepiť na stenu a zavesiť obraz. Sú však vhodné iba na malé obrazy, pretože nemusia byť dostatočne pevné na ťažké obrazy. Alternatívou môže byť aj obojstranná lepiaca páska s pevnejším permanentným lepidlom.

 

5. Použitie hákov do betónu

Háky do betónu sú ideálne na ťažké obrazy alebo na steny, ktoré nie sú dostatočne pevné na iné typy háčikov. Háky do betónu sa upevňujú pomerne jednoducho a sú schopné uniesť veľké váhy.

 

Ako ste sa mohli presvedčiť, tak v závislosti od vašich potrieb a preferencií, existuje niekoľko spôsobov, ako zavesiť obraz na stenu. Nezáleží na tom aký spôsob si vyberiete, ale dôležité je uistiť sa, že je obraz správne zavesený a bezpečne upevnený. Pred zavesením obrazu preto vždy dôkladne skontrolujte, či je háčik, lata, záves, lano alebo hák správne upevnený a či je stena dostatočne pevná na zavesenie obrazu.

 

Zavesený obraz na stene

 

Ak sa neviete rozhodnúť, aký spôsob zavesenia zvoliť, môžete sa poradiť s odborníkom alebo sa pozrieť na rôzne tutoriály na internete. Výber správneho spôsobu zavesenia závisí od váhy a veľkosti obrazu, materiálu steny a osobných preferencií.

Okrem spôsobu zavesenia je potrebné tiež zvoliť správnu výšku na umiestnenie obrazu. Obraz by mal byť umiestnený na úrovni očí, takže ak ho zavesíte na stenu v miestnosti, kde sa najčastejšie sedí, musíte ho prispôsobiť výške sedenia. Výšku môžete prispôsobiť aj podľa vlastného uváženia a estetického cítenia.

 

Zhrnutie

Zavesenie obrazu na stenu môže byť jednoduché, ale aj pomerne komplikované, v závislosti od váhy, veľkosti obrazu a materiálu steny. Existuje niekoľko spôsobov, ako zavesiť obraz na stenu, vrátane použitia háčikov, drevených lát, závesov a lán, samolepiacich háčikov alebo hákov do betónu. Dôležité je vybrať spôsob zavesenia tak, aby bol obraz správne, no najmä bezpečne upevnený na stene.

Zdroj fotografií: Pexels.com, Gario.sk