Super zľavy 🔥 Akcia trvá iba do 05.05.2024!

Maľovanie podľa čísel poteší a zabaví

Omaľovánky si určite pamätáte ešte z detských čias. Kreativita nemá žiadne vekové obmedzenia, a preto vám prinášame maľovanie podľa čísel. Maľovanie na plátno zvládne každý. Ak pociťujete nostalgiu za detstvom, chcete pestovať nový koníček, alebo si jednoducho chcete oddýchnuť, potom je maľovanie podľa čísel pre vás ako stvorené.

 Maľovanie na plátno s číslami

 

Maľovanie podľa čísel poznáme už z histórie

Koncept maľovania podľa čísel začína v období renesancie. Myšlienka pochádza z vyučovacieho systému Leonarda da Vinciho pre jeho učňov. Neskôr, v 50. rokoch minulého storočia sa z toho stala obľúbená zábava nielen pre deti.

Maľovanie podľa čísel si predstavte ako klasickú omaľovánku na plátne s očíslovanými políčkami, kde každé číslo sa rovná farbe, ktorá sa použije na vyfarbenie. Vytlačené motívy na plátne sú dodávané spolu s farbami, štetcami a farebnou predlohou. Farby dodávané k obrazom, sú akrylové. Je to nepriehľadná farba, ktorá výborne kryje a po zaschnutí je trvácna. Vaše umelecké dielo v podobe obrazu na stenu vám bude robiť radosť dlhé roky.

 

Maľovanie na plátno podľa čísel je pre každého

V ponuke sú rôzne stupne náročnosti. Od maľovania pre deti, jednoduché obrazy pre dospelých až po náročnejšie obrazy pre pokročilých. Každé políčko na plátne má číslo, ktoré zodpovedá určitej farbe. Všetko, čo musíte urobiť, je vyplniť každé políčko požadovanou farbou, kým sa nevyplnia všetky políčka a neobjaví sa finálny obrázok. Vyskúšali sme to aj my v Gario a výsledok nás naozaj prekvapil.

 

Objavte množstvo benefitov, ktoré maľovanie podľa čísel má

Okrem umeleckého procesu, ktorý si môžete vychutnať, maľovanie podľa čísel prospieva vášmu duševnému zdraviu a stimuluje aktivitu mozgu. Ďalšie benefitu sú:

  1. Znižuje úroveň vášho stresu a úzkosti - na chvíľu sa uvoľnite, zabudnite na vaše trápenia a na okolitý svet.
  2. Zlepšuje schopnosť sústrediť sa - maľovanie podľa čísel vám umožňuje sústrediť sa vo veľmi hlbokej úrovni. Zabudnite na hodiny a užívajte si to, čo práve robíte. Spočiatku to môže byť náročné a vaše myšlienky budú odbiehať, no časom zistíte, že sa dokážete jednoduchšie sústrediť len na túto jedinú aktivitu.
  3. Stimuluje pohyb a aktivitu mozgu - takéto maľovanie pomôže zlepšiť vašu koordináciu, schopnosť pamätať si a vycibrí vašu myseľ prostredníctvom vizualizácie. Podporuje kritické myslenie a jemnú motoriku.
  4. Budete viac optimistickí - ak robíte niečo, čo vás naozaj baví, prináša vám to do života pozitivitu a optimizmus.
  5. Podporuje emocionálny rast - maľovanie je cesta sebaobjavovania, zahĺbite sa do seba a môžete tak pochopiť váš aktuálny emocionálny stav, nálady a pocity.

 

Tipy pre maľovanie podľa čísel

  • Maľujte na jasne osvetlenom mieste.
  • Majte po ruke lupu pre najmenšie políčka na plátne.
  • Začnite maľovaním najmenších políčok a postupne prejdite na tie najväčšie.
  • Ak je to možné, nechajte každé natreté políčko úplne vyschnúť (približne 10 - 15 minút v závislosti od hrúbky nanesenej vrstvy) a až potom prejdite na ďalšie.
  • Pred prechodom na inú farbu nezabudnite štetec dôkladne umyť.
  • Farbu v tégliku pred použitím premiešajte, pigmenty môžu byť usadené. Pomôže vám napríklad aj špáradlo.
  • Použite dostatok farby na prekrytie čísel, ale nie priveľa.
  • Pri každej farbe začnite v strede obrázka a postupujte smerom von.
  • Zabráňte šmuhám tým, že začnete v hornej časti plátna, aby schnúca farba zostala nad vašou rukou.
  • Keď tégliky s farbou nepoužívate, zatvorte ich, aby ste zabránili ich vyschnutiu.
  • Buďte trpezliví a neponáhľajte sa.

 

Maľovanie podľa čísel je tiež zručnosť, ktorá sa tréningom zlepšuje. Prvý obraz vám môže trvať oveľa dlhšie, ako tie nasledujúce. Zlepšenie si určite všimnete - budete rýchlejší a presnejší. Nenechajte sa odradiť prvým pokusom, neriešte čas a ani to, ak sa občas netrafíte na políčko. Iba si užívajte tvorivý proces a relaxujte.

Vyskúšajte maľovanie podľa čísel. Vyberte si motív z našej pestrej ponuky kde nájdete napríklad populárne maľovanie podľa čísel so zvieratami alebo maľovanie podľa čísel s prírodou a krajinou a mnoho iných. Objavte v sebe umelca ešte dnes.

Zdroj fotografií: Pexels.com