Super zľavy 🔥 Akcia trvá iba do 05.05.2024!

Ako zavesiť obraz na stenu bez vŕtania do steny

V predchádzajúcom článku "5 jednoduchých spôsobov ako zavesiť obraz na stenu" sme si rozobrali niekoľko spôsobov, ako zavesiť obraz na stenu. Veľa ľudí sa však pri vešaní obrazov na steny obáva vŕtania dier do stien, najmä ak sú v prenajatom byte alebo dome. Existuje niekoľko spôsobov, ako zavesiť obraz bez vŕtania dier do steny.

 

1. Použite samolepiace háčiky

Samolepiace háčiky sú perfektným spôsobom, ako zavesiť obraz bez vŕtania dier do steny. Stačí ich jednoducho nalepiť na stenu práve tam, kde chcete obraz zavesiť. Tento spôsob je jednoduchý, rýchly a nepoškodzuje stenu. Avšak, pokiaľ máte veľmi ťažký a veľký obraz, bude potrebné použiť väčšie množstvo samolepiacich háčikov, aby ste zabezpečili stabilitu jeho zavesenia.

 

2. Použite obojstrannú lepiacu pásku alebo montážne lepidlo

Ak sa nechcete spoliehať na samolepiace háčiky, môžete použiť aj obojstrannú lepiacu pásku, ktorú môžete nájsť takmer v každom obchode. Stačí ju nalepiť na zadnú stranu a potom obraz prilepiť na stenu. Tento spôsob je vhodný pre malé obrazy, pretože, ak je obraz príliš veľký a ťažký, môže sa stať, že sa lepiaca páska po čase uvoľní.

Alternatívou môže byť aj montážne lepidlo inak nazývané aj tekutý klinec.

 

Nalepený obraz na stene

 

3. Použite špagát, silón alebo lano

Špagát môže byť ďalším spôsobom, ako zavesiť obraz bez vŕtania dier do steny. Stačí ho jednoducho upevniť na obraz a prehodiť napríklad cez zavesenú policu, prípadne nejaký výklenok v stene či lištu. Tento spôsob je vhodný pre menšie a ľahšie obrazy. Môže byť trochu náročnejší a výsledok nie je vždy dokonalý.

 

4. Použite maliarsky stojan

Maliarsky stojan je ideálny pre tých, ktorí vôbec nechcú obraz vešať na stenu. Vyberiete si vhodné miesto, stojan jednoducho postavíte na rovný povrch a obraz naň položíte. Tento spôsob je vhodný pre stredné obrazy.

 

Obraz na maliarskom stojane

 

5. Použite voľný priestor

Obraz jednoducho položíte na nejaký voľný priestor. Stačí nájsť vhodné miesto, napríklad na polici, komode alebo na stolíku a vytvoríte pekný kontrast s ostatnými doplnkami. Tento spôsob je vhodný pre menšie a stredné obrazy.

 

Položený obraz na voľnom mieste

 

Je potrebné si uvedomiť, že každý z týchto spôsobov má svoje výhody aj nevýhody. Pri výbere spôsobu zavesenia alebo umiestnenia obrazu by ste mali zvážiť jeho hmotnosť a veľkosť, typ steny, na ktorú chcete obraz zavesiť, a váš vlastný komfort. Vždy by ste mali dbať hlavne na to, aby bol váš obraz dobre a hlavne bezpečne umiestnený.

Existuje veľa spôsobov, ako zavesiť obraz bez vŕtania dier do steny. Samolepiace háčiky, obojstranné lepiace pásky, špagáty, maliarske stojany na obraz či jednoduché položenie, sú len niektoré z možností. Vyberte si ten, ktorý najlepšie vyhovuje vašim potrebám a užite si svoj vysnívaný obraz bez zbytočných dier vo vašej stene.

Zdroj fotografií: Pexels.com, Gario.sk