Super zľavy 🔥 Akcia trvá iba do 05.05.2024!

Farba roka 2023 - Aká je tá top?

Farby sú súčasťou nášho každodenného života a ovplyvňujú našu emocionálnu odozvu a zmysel pre estetiku. Každý rok odborníci a dizajnéri vyberajú farbu roka, ktorá má symbolizovať určitý trend, prípadne náladu.

 

Pre rok 2023 bola zvolenou farbou roka "Aurora Sunrise". Táto farba je kombináciou jemných odtieňov oranžovej a ružovej farby, ktoré evokujú pocit tepla a pozitívnej energie. Farba je inšpirovaná východom slnka nad arktickými ľadovcami, ktorý vytvára jedinečný a veľkolepý zážitok.

 

Farba Aurora Sunrise

 

Farba Aurora Sunrise je veľmi univerzálna a môže byť použitá v rozličných projektoch. Táto farba je vhodná rovnako pre exteriér, ako aj interiér, a preto je ideálna pre domácnosti, kancelárie a verejné priestory. Farba sa tiež hodí pre módny a kozmetický priemysel, pretože je jemná, ale zároveň dostatočne výrazná.

V interiéri môže farba Aurora Sunrise slúžiť ako doplnkový prvok. Môžete ju použiť na maľovanie stien alebo na výber nábytku či dekoratívnych doplnkov, ako sú obrazy, tapety na stenu a paravány. Môže tiež slúžiť ako farba pre jednu z miestností, napríklad spálňu alebo kúpeľňu, pretože vytvára jemnú a uvoľnenú atmosféru, ktorá je vhodná pre oddych a relaxáciu.

V exteriéroch môže slúžiť ako farba pre dom alebo záhradu. Môže byť použitá na maľovanie fasád alebo na rôzne doplnky, ako sú kvetináče či iné záhradné dekorácie. Farba vytvára pocit tepla a pozitívnej energie, ktorá môže zlepšiť náladu aj v tých najchladnejších zimných dňoch.

V móde môže farba Aurora Sunrise slúžiť ako farba oblečenia a módnych doplnkov. Je vhodná pre jarnú aj letnú sezónu a môže byť použitá pre šaty, topy, sukne a iné kúsky. Farba môže byť tiež použitá na rúž či očné tiene, ktoré vytvárajú jemný a romantický vzhľad.

 

Nádherný východ slnka

 

Aurora Sunrise nadväzuje na predchádzajúce farby roka, ktoré mali tiež inšpirovať určitý trend alebo náladu. V minulých rokoch sme videli farby ako Classic Blue, Living Coral a Greenery, ktoré symbolizovali živočíšnosť, stabilitu a prírodné prostredie.

Farba Aurora Sunrise však prichádza v dobe, keď sa už svet pomaly dostal z globálnej pandémie a zotavuje sa z vplyvu izolácie a neistoty. Symbolizuje pozitívnu energiu a nádej, ktoré sú potrebné na to, aby sme sa vrátili k normálnemu a plnohodnotnému životu.

Táto farba je tiež spojená s ekologickým a udržateľným rozvojom, keďže veľké spoločnosti a dizajnéri sa stále viac a viac zameriavajú na používanie prírodných materiálov a farieb. Aurora Sunrise je jemná a prírodná, čo ju robí ideálnou pre projekty, ktoré obsahujú udržateľnosť a ohľaduplnosť k prírode.

Výber farby roka má vplyv na celkový dizajn a kultúru. Sú často viditeľné v móde, interiérovom dizajne, kozmetike, grafike a iných oblastiach. Sú tiež často používané v marketingu a reklamných kampaniach, keďže môžu evokovať určité nálady a emócie.

Výber farby roka je teda pomerne dôležitým rozhodnutím, ktoré ovplyvňuje spôsob, ako vidíme svet a ako sa k nemu správame. Farba Aurora Sunrise prichádza v dobe, keď potrebujeme nádej a pozitívnu energiu, a preto je ideálnou farbou roku 2023.

Zdroj fotografií: Pexels.com