Super zľavy 🔥 Akcia trvá iba do 05.05.2024!

Umenie v ručne maľovaných obrazoch

Nie je to tak dávno, čo sme si v obchodoch, či už pri nákupe obrazov, obývačkových stien alebo iných doplnkov vyberať veľmi nemohli. Dnes sme zavalení množstvom výrobkov a jedinými faktormi čo nás limitujú sú naša fantázia, priestor v našich domovoch a náš rozpočet.

 

Ak práve hľadáte obrazy do vášho bytu iste ste si všimli, že ponuka obrazov je na trhu naozaj široká. Vyberie si každý, sú vo všetkých farbách a veľkostiach, jednodielne maľované obrazy aj viacdielne ručne maľované obrazy atď. Aby bola požiadavka trhu uspokojená vyrábajú sa výrobky, vrátane obrazov vo veľkých sériách a tak sa vytráca to, čo mali kedysi dávno, jedinečnosť.

 

5 dielny ručne maľovaný obraz

 

Sériovo vyrábané alebo ručne maľované?

Odpoveď na otázku, či by ste mali zvoliť obraz sériovo vyrábaný alebo obraz ručne maľovaný záleží len na vašich osobných preferenciách. Neexistuje dobrý alebo zlý obraz, existuje len obraz, ktorý splnil vaše očakávania a taký, ktorý ich nesplnil. Preto je potrebné ujasniť si čo od obrazu očakávate pred jeho kúpou.

Pekne prevedené sériovo vyrábané obrazy môžu byť skvelým doplnkom vášho bytu. Rovnako ako ručne maľované obrazy dokážu premeniť byt na domov. Po sériovo vyrábanom obraze vám odporúčame siahnuť v prípade, že vnímate obraz primárne ako doplnok. V takom prípade, keď nájdete obraz, ktorý vám vyhovuje svojou veľkosťou, motívom aj cenou neváhajte a kúpte si ho. Určite budete spokojní a fakt, že rovnaký obraz visí aj v iných obývačkách Vám môže byť celkom jedno. Podstatná je predsa pre vás tá vaša.

 

Ručne maľovaný obraz

Aká je teda výhoda maľovaných obrazov? Výhodou takýchto obrazov je ich jedinečnosť. Aj keď si kúpite obraz, ktorý bol maľovaný v sérii, môžete si byť istí, že totožný obraz nemá nikto. Pri ručne maľovaných obrazoch sú vždy detaily, ktoré robia váš obraz jedinečným. Každý maľovaný obraz v sebe ukrýva umenie a kúsok umelca, ktorý ho namaľoval. Výsledný obraz sa skladá z nespočetných ťahov štetcom, ktoré sú neopakovateľné. Keď prejdete rukou po ručne maľovanom obraze môžete niekedy cítiť drobné nerovnosti, keď nahliadnete na takýto obraz z blízka, nájdete niekedy drobné nedokonalosti a práve tie robia takéto obrazy jedinečnými. Práve tie sú dôvodom, prečo siahnuť po ručne maľovanom obraze. Lebo práve v tých sa skrýva umenie.

Nie je voľba lepšia alebo horšia. Záleží len na vás aký obraz uprednostníte. A či už bude sériový alebo napríklad ručne maľovaný obraz s abstraktným motívom, poprípade iný, vieme, že budete určite spokojní.

Zdroj fotografií: Gario.sk