Super zľavy 🔥 Akcia trvá iba do 05.05.2024!

Tapety, ktoré vytvoria relaxačné prostredie

Ak existuje pocit, ktorý by mal váš domov vyvolávať, tak je to pokoj. Premýšľali ste niekedy nad tým, aký vplyv má na vás vaša výzdoba? Správne farby a vzory vám môžu zlepšiť náladu. Vhodný výber tapety dokáže znížiť úroveň stresu a pomôcť vám relaxovať u vás doma.

 

Ktoré tapety dokážu vytvoriť príjemné prostredie?

  • Minimalistické vzorované tapety

Pokiaľ ide o vaše steny, jednoduché riešenia sú najlepšie. Ak je vaša stena chaotická a plná, rovnaká bude aj vaša myseľ. Vyberte si preto fototapety s minimalistickými vzormi a jemnými textúrami. Pri celkovej nálade priestoru zohrávajú textúry dôležitú úlohu. Pokúste sa viac zapojiť zmysly pri výbere vzorovanej tapety a dosiahnite tak, že miestnosť bude pôsobiť upokojujúco nielen na pohľad, ale aj na dotyk.

 

Vzorovaná tapeta

 

  • Tapety prírody a krajiny

Prineste do vášho domova pokoj prírody. Tapeta prírody alebo krajiny vám zabezpečí okamžitý pocit kľudu a spokojnosti vždy, keď sa na ňu pozriete. Preneste si ten pocit, ktorý máte pri prechádzke lesom či na dovolenke do svojho interiéru v podobe fototapety. Rozhodnite sa pre tapetu s efektom dreveného panelu, aby ste sa cítili ako na vidieku bez ohľadu na mesto, v ktorom sa nachádzate.

 

Tapeta prírody a krajiny

 

  • Tapety v správnych farbách

Ak chcete vytvoriť uvoľnený pocit prostredníctvom farieb, rozhodnite sa pre upokojujúce a decentné odtiene a vyhnite sa tapetám, ktoré sú príliš energizujúce - máme na mysli farby, ako napríklad oranžová a červená, ktoré môžu mať na vás opačný efekt ako požadovaný pocit oddychu.

Naopak, modrá, ktorá pripomína prímorské pobrežie alebo jasný letný deň, je farbou, o ktorej je známe, že upokojuje vašu myseľ a prináša pocit okamžitej relaxácie. Poobzerajte sa po tapete s motívom mora, oceánu alebo krásnej oblohy.

 

Tapeta more a oceán

 

Ružová je upokojujúca farba. Pre svoje steny si vyberte jemné ružové tóny - popolavá ružová alebo pekné kvetinové sú ideálne pre nádherne decentnú atmosféru.

Rovnako ako pri fototapetách inšpirovaných prírodou, obyčajná zelená tapeta môže tiež priniesť do vášho príbytku relaxačný pocit prírody. Rozhodnite sa pre jemné, neutrálne tónované, svetlozelené tapety, ktoré vám pomôžu zvýšiť pokoj v každej miestnosti v dome.

Tapeta, ktorú si vyberiete, môže mať významný vplyv nielen na atmosféru miestnosti, ale následne aj na vašu náladu. Objavte našu ponuku tapiet a premeňte svoj domov na oázu pokoja.

Zdroj fotografií: Gario.sk